Direktlänk till inlägg 6 december 2014
Den Thailändska köket har sin matbas i kött, fisk,grönsaker och skaldjur. PÅ restaurang sitter man oftas vid bord och äter med bestick eller pinnar. Men i hemmiljö sitter man oftast på golvet och äter med gaffel, sked eller pinnar. Ingen kniv behövs eftersom köttet och grönsakerna är så möra. Och vill man äta som en thailändare tar man skeden i högra handen och gaffeln i den andra. Och vi västerlänningar som stoppar gaffeln i munnen ser väldigt fåniga ut i en thailändares ögeon:). Och pinnar använder man bara till nudlar allt annat ser oxå fånigt ut.
När vi reser så åker vi för att få avkoppling, sol, bad, maten och att få umgås. Att slippa vardagen med allt som det innebär och bara få va. Men en Amerikansk tidning har sammanställt en lista med unika resmål för den som gillar det. Här ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 |
12 |
13 | 14 | |||
15 | 16 |
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 |
23 | 24 |
25 | 26 | 27 |
28 | |||
29 |
30 | 31 | |||||||
|